Вижте как ще изглежда сцената на "Детска Евровизия" 2015

БНТ покани на обща среща ръководителите на делегациите на всички страни-участници в конкурса

Концертът на Детската Евровизия 2015 ще впечатли зрителите от цял свят с уникална сцена и зрелищни ефекти. Размерът на сцената, която ще бъде разположена в зала „Арена Армеец”, е почти 700 кв.м и ще бъде по-голяма от миналогодишната в Малта. За шоуто ще бъдат използвани над 400 движещи се светлини, както и LED стени и рингове, които ще направят спектакъла още по-внушителен.  

Дизайнът на сцената бе представен за първи път по време на среща в София, за която пристигнаха ръководителите на делегациите на участващите страни в тазгодишното издание на конкурса. Проектът за сцената е изработен от италианския дизайнер Клаудио Сантучи. Съдържанието на шоуто е дело на режисьора Гордън Бонело. Засега той пази в тайна сценария, но признава, че специално място в него ще имат Крисия, Хасан и Ибрахим.

В работата по предстоящия спектакъл БНТ ще се довери на много млади и талантливи българи. Те ще бъдат ангажирани със създаването на статуетките за победителите и костюмите за шоуто. По време на концерта на сцената ще се изявят и още 200 български танцьори.