Коя е Дестини Чукуниере?

Дестини Чукуниере е тазгодишния победител в "Детска Евровизия" 2015. Но коя всъщност е тя? Като оставим настрана страстта ѝ към пеенето, Дестни също обожава да танцува. Въпреки крехката ѝ възраст, тя вече е печелила няколко награди в Малта, включително наградата за най-добра интерпретация на ‘Singer Stage International Festival’, както и общата Голяма награда, сред участници от седем различни държави. Тя също представя Малта в Санремо за международния Голям финал в театър „Аристън“ през май 2013, където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс.

Музикалната ѝ кариера прескача от връх на връх през септември 2014г., когато участва в „Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior“ с първата си оригинална песен ‘Festa T’Ilwien’, която е написана от Emil Calleja Bayliss по композиция на Mark Spiteri Lucas. Тук заема трето място.

Участието ѝ в ‘Asterix Original Song Festival’ е друг успех, след като тя триумфира с авторската си песен ‘Live & Let Live’, отново писана от Emil Calleja Bayliss и композирана от Mark Spiteri Lucas.

След това изживяване, нова възможност се появява пред Дестни, когато се явява на кастинг за „Next Generation“ по Sky Italia. Тя достига до финалите, където извоюва поредна победа, която ѝ позволява да пее на концерт във Верона!

Да представи Малта на Детската Евровизия винаги е било нещо, към което Дестни се е стремяла и е желала да направи. През юли тя е един от двайсетте финалисти в малтийската селекция. Отново успява да триумфира сред някои от най-добрите таланти на Малта и така печели правото да представя страната в София.
Дестни извлича вдъхновението си от множество артисти, но Бийонсе и Арета Франклин са запалили в живота ѝ тръпката към музиката. Основната ѝ цел е да прави хората щастливи чрез музиката и мотото ѝ е „никога не се предавай в живота и винаги преследвай мечтата си, независимо от обстоятелствата“. За Дестни, Детската Евровизия е важно стъпало за всички деца, за да им помогне да покажат певческите си таланти, и това изживяване със сигурност ще обогати личността и певческите ѝ способности, докато изпълнява амбицията ѝ да продължава да строи музикалната си кариера.

Ето как мина втората репетиция за нея:

Пресконференцията, която даде Дестини преди грандиозното шоу:

Честито на победителката!