.

Зрителите се включват в избора на българския представител на „Детската Евровизия 2015” от 31 август

Петя Дикова и Борис Солтарийски ще водят предаването по bTV от полуфиналите на конкурса
петя дикова, борис солтарийски, колаж

Надпреварата между най-талантливите български деца за представителство на страната ни на „Детската Евровизия 2015” става още по-оспорвана от 31 август, 21.30 часа по bTV. В няколко епизода на живо най-добрите 24 изпълнители, избрани от журито в предварителните кастинги, ще демонстрират своя талант пред новата комисия в състав Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов, както и пред българските зрители.

Водещи на „Детската Евровизия 2015 – национална селекция” от старта на полуфиналната фаза до финала ще бъдат лайфстайл журналистът на bTV и водещ на Cool…T Петя Дикова и музикантът от „Шоуто на СлавиБорис Солтарийски.

петя дикова

Децата, стигнали до полуфиналите, ще пеят на живо, с акомпанимент на Ку-ку Бенд, а песните им ще се подбират от екипа на „Седем осми” заедно със самите тях и музикалните им педагози. За да бъде надпреварата между тях при равни условия, всяко ще представи поп песен до 3 минути.

На всеки от четирите полуфинала зрителите ще видят и чуят изпълнение на 6 деца. Кои са тримата, които се класират на финал, ще става ясно в края на всеки епизод.

Зрителите на bTV ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms. За да се избегнат възможности за манипулация, всеки зрител има право да изпрати най-много 15 SMS съобщения от един мобилен номер и да гласува до 3 пъти от уникален IP адрес в рамките на епизода. След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал. Останалите двама финалисти ще изберат Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов.

Полуфиналите на „Детската Евровизия – национална селекция” ще се излъчат на живо по bTV на 31 август, 1, 2 и 3 септември от 21.30 часа.


Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).