.

Зрители и жури избират първите трима полуфиналисти за „Детска Евровизия” тази вечер  на живо по bTV

детска евровизия, детска евровизия 2015, полуфинал, първи полуфинал

С хитове на едни от най-известните световни и български изпълнители шест от талантливите участници в Националната селекция на Детската Евровизия застават на живо пред взискателното жури тази вечер от 21.30 ч. по bTV. В продължение на час и половина Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото, Орлин Павлов и зрителите ще станат свидетели на вълнуващ концерт с изпълненията на децата, които ще имат шанс да представят страната ни на тринадесетото издание на „Детска Евровизия”.

„Всички участници са много талантливи и изборът е труден. Това, което търся е комбинация от голяма доза чар, сериозно пеене, силно сценично присъствие” - коментира Орлин Павлов днес в студиото на „Тази сутрин”.

Важна част от избора на финалнистите имат и зрителите, които ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms. За да се избегнат възможности за манипулация, всеки зрител има право да изпрати най-много 15 SMS съобщения от един мобилен номер и да гласува до 3 пъти от уникален IP адрес в рамките на епизода. След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал. Останалите двама финалисти ще изберат Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов.

Тринадесетото издание на „Детска Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детска Евровизия” е #discover (#откривай).