Петли със символа на "Детската Евровизия" събудиха София

Пет арт-инсталации с посланията на Крисия, Хасан, Ибрахим, Габи и Иван бяха тържествено открити на 18-и ноември
детска евровизия

Пет арт-инсталации с посланията на Крисия, Хасан, Ибрахим, Габи и Иван бяха тържествено открити на 18-и ноември. Те представляват разноцветни петли и ще останат като траен спомен от българското домакинство на "Детска Евровизия" 2015. Фигурите вече са разположени в пешеходната зона на бул. "Цар Освободител" – от пл. "Орлов мост" до бул. "Васил Левски".

"Дълго мислихме как да представим най-добре образа на Детската Евровизия и какво символизира тя. Решихме, че тези петлета ни показват, че можем да се събудим, да отворим очи за вярата в нас, за надеждите, които имаме да открием нови светове и нови култури. Във Франция се случиха наистина трагични събития и решихме тази инсталация да бъде жест на съпричастност, за да отстояваме идеите за мир, да няма свят с омраза, а да бъде изпълнен с мечти, мир и любов", обърна се към присъстващите генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

детска евровизияПосланията на нашите музикални таланти, изписани върху петте петлета гласят: Крисия - „Откривай щастието, то е навсякъде“; Хасан - „Откривай музиката в сърцето си“; Ибрахим - „Откривай таланта в себе си и направи другите по-добри“;  Габи - „Откривай света на мечтите си“;  Иван - „Откривай цвета на надеждата“.
По време на тържественото откриване прозвуча и химна на „Детска Евровизия“ 2015 - „Discover“, в изпълнение на Крисия.  Присъстващите деца бурно я аплодираха, а в небето над София полетяха десетки балони с цветовете на френското знаме.
Специални гости на събитието бяха Владислав Яковлев, изпълнителен директор на „Детска Евровизия“, Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столична община, Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на УС на КРИБ.

Петте арт-инсталации, символ на „Детска Евровизия“ 2015, бяха реализирани с финансовата подкрепа на КРИБ, Столична община, Abrites, Navigation Maritime Bulgaria и Huvepharma.