България посрещна талантите на Детската Евровизия 2015 на официална церемония снощи

детска евровизия, детска евровизия 2015, крисия, хасан и ибрахим, хасан, ибрахим

Делегациите на 17-те страни-участници преминаха по червения килим и бяха приветствани от генералния директор на БНТ Вяра Анкова и изпълнителния директор на Детската Евровизия – Владислав Яковлев. Кметът на София Йорданка Фандъкова също ги поздрави с кратко слово.

БНТ направи зрителите свидетели на вълнуващата среща със звездите на песенния конкурс в пряко предаване от НДК. Водещата на церемонията Йоанна Драгнева съпроводи всички малки певци на червения килим, които отправиха своето послание към децата по света. Заедно с тазгодишните участници, бяха и миналогодишните победители Винченцо Кантиело и Крисия, Хасан и Ибрахим.

Музикалните изпълнения по време на гала-вечерта съчетаваха много символика и богата палитра от емоции – от традиционен български фолклор, през популярни хитове и атрактивни танцови композиции до бийтбокс. Детската формация „Бон-Бон“ изпълни най-известните песни е от изданията на Евровизия. До тях на сцената излезе и Поли Генова, за да изпеят заедно хита „На инат“.

На финала на церемонията Крисия изпя химна на Детска Евровизия 2015 – #Discover, придружена от танцьорите от „Creators“, на фона на истинска огнена феерия, изпълнена от „Divinitas Fire Show“. Церемонията за откриването на едно от най-значимите музикални годишни събития в Европа завърши със зрелищна заря, която огря небето над София.