Австралия дебютира на "Детска Евровизия 2015"

Песенният конкурс в България е с най-силната конкуренция за последните 8 години
детска евровизия, детска евровизия 2015, лого

Австралия е 17-та държава, която потвърди участие в Детска Евровизия 2015. Това прави тазгодишното издание на песенния конкурс с най-силната конкуренция от 2007 година насам. Австралия и Ирландия са страните, които за първи път ще участват в престижния форум, който ще се проведе на 21-ви ноември в София. Останалите държави, които ще се присъединят към шоуто в зала „Арена Армеец” са Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Италия, Македония, Малта, Черна гора, Русия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Холандия и Украйна.

”Приветстваме Австралия и Ирландия за техния дебют на Детска Евровизия 2015. Щастливи сме, че той ще се случи именно в България. На 21-ви ноември предстои неповторимо шоу с най-много участници за последните 8 години на песенния конкурс.” – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

„С нетърпение очаквам да поздравя милионите телевизионни зрители и фенове на Детската Евровизия по целия свят. Оценявам ентусиазма на тазгодишния домакин – БНТ, и усилията му по подготовката на предстоящото събитие” – подчерта изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев.

На 9-ти октомври в София ще се състои среща с ръководителите на делегациите на 17 –те държави, които се присъединиха към 13-то издание на конкурса.